Díjat kapott a Mesztegnyői Erdei Vasút

 

Somogyi Érték Díjas a Mesztegnyői Állami Erdei Vasút!

A hagyományoknak megfelelően az idei Megyehéten is átadták az Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címeket. A keddi rendezvényen emellett a Somogyi Érték díjakat is kiosztották.

Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte a hagyományok és értékek megőrzésének fontosságát, a Somogy Megyei Önkormányzat e téren betöltött szerepét. „Somogy Megye Közgyűlése mindig is fontosnak tartotta hagyományaink, értékeink megőrzését. A Drávától a Balatonig számtalan kincs található megyénkben, melyek megóvása erkölcsi kötelességünk. Ennek szellemében döntött úgy a közgyűlés közel 14 éve, hogy 2004 óta évente egyszer, Vízkeresztkor, a Megyenapon (a millenium óta Megyehéten) Örökségünk - Somogyország Kincse néven címet adományoz az épített és a természetes környezeti, kulturális értékek, illetve különleges teljesítmények elismerésére, amit magánszemélyek vagy közösségek hoztak létre... Az idei díjazottak, ahogy elődeik is, hozzájárulnak Somogy vonzerejének növeléséhez, megyénk népszerűsítéséhez. Azt tudniuk kell, hogy a kitüntetetteknek nem csak a díjat kell átvenniük, hanem kötelezettségeik is vannak a további értékmegóvás terén. Feladatuk megőrizni az utókornak ezeket az értékeket, hogy unokáink is ugyanúgy büszkék lehessenek rájuk, mint ahogy mi vagyunk most."

Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címet kapott 2017-ben a Weeber-Szabados művészházaspár életműve, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház, az iharosberényi Inkey-kastély és kastélypark, a Dél-Balatoni Borút és a siófoki Férfi Dalkör.

Az ideivel együtt 89 ilyen cím került kiosztásra.

A díjak átadását követően dr. Vörös Tamás elnök a Somogy Megyei Értéktár Bizottság munkájáról számolt be. A nyolctagú bizottság a beérkező javaslatok alapján több értékkategóriát figyelembe véve döntött arról, hogy az adott javaslat alapján az ajánlott értéket „Somogyi Értékké" nyilvánítja-e. Az Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető díjak automatikusan somogyi értékeknek minősülnek és bekerülnek az Értéktárba, mely 2017-től 104 díjazottra bővült. Ezen felül a Bizottság ez idáig a beérkező javaslatok alapján 12 felterjesztést minősített Somogyi Értékké. Eszerint Somogyi Érték díjban részesült a zselici hársméz, Gölle útmenti keresztjei, a kaposmérői Harangláb emlékmű, a bélyeges téglák Magyarországon - göllei téglagyűjtemény, a göllei kálvária, a gamási Nagyboldogasszony r.k. templom, a gamási plébánia, a gamási világháborús emlékmű, az őrtilosi FESTUNG, az őrtilosi Zrínyi - Újvár, Szász Endre várdai műterme és a mesztegnyői Erdei Vasút.

 

forrás: www.sefag.hu

 

 



Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi kettő meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi kettő meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi kettő meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi kettő meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Madarak és Fák Napja 2023.


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »