Virágfürdő

2006 nyarán nyitotta meg kapuját városunk büszkesége a Virágfürdő, amely a Dunántúl legnagyobb egybefüggő, 3462 m2 vízfelületű élményfürdője.

Szentjakabi Bencés Apátság Romkert

Az 1061-ben alapított bencés apátság román stílusú épületmaradványa Kaposvár legrégebbi védett műemléke

Vaszary Emlékház    

Az 1833-ban, klasszicista stílusban épült házat Török Ferenc, a megyeháza építője tervezte. Itt született 1867-ben Vaszary János festőművész. Vaszary János a festészetet a fővárosban, majd Párizsban és Münchenben tanulta.

Nagyboldogasszony Székesegyház

Kaposvár Kossuth terének kétségtelenül a legimpozánsabb épülete a Nagyboldogasszony Székesegyház.

Csiky Gergely Színház

A századforduló magyarországi színházépítési lázának idején épült a kaposvári Csiky Gergely Színház. Az eklektikus, a neoromantika és a szecesszió jegyeit magán viselő szép épület jellegzetes meghatározója a városképnek. A színház több évtizede a magyar színházi élet kiemelkedő képviselője. Innen került ki több remek színész, pl. Koltai Róbert, Pogány Judit.

Szivárvány Kultúrpalota

1928-ban nyitotta meg kapuit az eredetileg Városi Mozgóképszínháznak, majd Vörös Csillagnak keresztelt épület, amely egyike volt Magyarország legrégebbi és legelegánsabb mozijainak. A rendszerváltást követően, 1991. március 15-én kapta a Szivárvány nevet, amelyet a mai napig magán visel. Az épület 2009 óta országosan védett, műemlék.

Együd Árpád Kulturális Központ

Az intézmény nagy múltra tekint vissza Kaposvár kulturális és közművelődési életében.Az épületet 2011-ben építették újjá, a 21. századi építészeti arculattal rendelkező multifunkcionális épület közel 5000m2-en szolgálja az idelátogatókat.

Rippl-Rónai József Emlékmúzeum

Rippl-Rónai József, a stílusújító modern festészet magyarországi meghonosítója. Münchenben, majd Párizsban tanult, a magyar posztimpresszionizmus legnagyobb alakja. 1908-ban vásárolta meg a Róma-villát, mely haláláig lakhelyéül szolgált.

Katica Tanya

A Katica Tanyát azért hozták létre, hogy Magyarország vezető élményközpontú, a természetközeli és a hagyományos életmódot felelevenítő, az aktív pihenést elősegítő szolgáltatója legyen.

Somogyi Sportmúzeum

1996-ban, több éves kutató- és gyűjtőmunka után az a Jutasi Róbert sportújságíró alapította meg a múzeumot, aki korábban már megszervezett egy sikeres kiállítást a Kaposvári Rákóczi 60 éves történetéről.

Ásványmúzeum

A múzeum egyedülálló Magyarországon a tekintetben, hogy az első és egyetlen földtani magán bemutatóhely, melynek épületét, kizárólag erre a célra tervezték és építették.

Somogy Kereskedelme Anno

Gombos Gusztávné gyűjteménye a század eleji szatócsboltok, vendéglátóhelyek berendezéseit és felszerelését ismerteti meg a közönséggel.

Vasúti Emlékmúzeum

Az állandó kiállítás bemutatja a magyar vasút mozdonyait, motorvonatait és motorkocsijait, mely által figyelemmel kísérhető ezek fejlődése. A mozdonyfotók mellett helyet kapott egy működő terepasztal is, melyen az "erdei kisvasút" mellett kicsinyített formában robognak a MÁV vonatai. A kisvonatok közlekedése mellett tekinthetők meg a kiállított vasúti sapkák, egyenruhák; pálya- és járműalkatrészek; mozdony- és kocsigyártási, továbbá tájékoztató és iránytáblák; lámpák; oklevelek; utazási igazolványok; menetrendkönyvek; utasításkönyvek és az egyéb vasúti témával foglalkozó kiadványok.

Fino-Food Gasztrotéka

A "Gasztronómiai örömök somogyi tárháza" létrehozatalának alapötletét a Különleges asztali örömök Somogyban rendezvénysorozat ihlette. Szerették volna egy tető alá hozni mindazokat a gasztronómiai finomságokat, amelyek az említett rendezvénysorozatban fellelhetőek, vagy megyénk tányérjain elfordulnak: a hurkán, a babon, a palacsintán át egészen az olyan tradicionális somogyi ételekig, mint például a gánica.

Meistro Lovasklub

A kaposvári Meistro Lovasklub 2000-ben alakult, amikor a lehetőség, a fiatal társaság tenni akarása és az igények egyszerre találkoztak a város szélén, a Kapos folyó partján, a Kecelhegy aljában. Hagyományőrző tevékenységükkel pár év alatt országszerte ismertté váltak.

Szabó Krisztina méhészete

Kaposvár mellett a Gyertyánosi parkerdő szomszédságában található.

Szennai Skanzen

A szennai Szabadtéri Néprajzi Múzeum Somogy megyeszékhelyétől, Kaposvártól 8 km-re található, és az országban egyedülállóan, helyi kezdeményezésre, egy élő faluban létrejött falumúzeum.

Gyertyánosi parkerdő

Kaposvár déli peremén, Zselickislak határában, a 67-es út mentén újabb, 44 hektáros parkerdő várja a kirándulókat.

Töröcskei parkerdő

A 70 hektáros Töröcskei-parkerdőt 1981-ben hozták létre Kaposvár déli részén, a Töröcskei-patak völgyében, illetve annak peremén. A terület egy részére fiatalos bükkös és kocsánytalan tölgyes a jellemző, míg másutt idősebb gyertyános-tölgyes és bükkös állományokkal találkozunk.

Kaposfüredi Galéria és Szoborpark

Az 1992-ben alapított magángaléria hazai- és külföldi kortárs képzőművészeknek ad kiállítási lehetőséget. Célja a vizuális kultúra és a nemzetiségi művészet megismertetése.

Deseda tó

Hazánk leghosszabb mesterséges tava, hossza mintegy 8 km, szélessége 300-500 m. A tónál lehetőség van kerékpározásra, a tavat körbevevő kerékpárút igénybevételével körbekerekezhetik a Deseda tavat

Deseda   Kalanderdő

A SEFAG Zrt. által kialakított Kalanderdő Kaposvártól északra, Magyarország leghosszabb mesterséges tavánál, a Deseda tónál található. A Kalanderdő a Desedai arborétum és parkerdő, valamint a Gombás parkedő területén került kialakításra. Célja, hogy a kaposváriakkal, illetve a távolabbról érkező turistákkal, látogatókkal megismertesse és megszerettesse a Deseda környékét, annak élővilágát.

A Kalanderdő négy attrakcióval várja a kilátogatókat:

  •           A csend erdeje
  •           A kaland erdeje
  •           Az érzékszervek és tudás erdeje
  •           A múlt erdeje

Fekete István Látogatóközpont

A Fekete István Látogatóközpont Kaposvár mellett a Deseda partján, a strand és az evezősbázishoz vezető bekötőút között, a kerékpárút mellett épült fel. 2014. szeptember 10-én nyitotta meg kapuit látogatói előtt. Az épületben óriási akvárium és egy több emelet magas élő fa is helyet kap.

Zselici Csillagvizsgáló

A csillagvizsgáló projekt helyszíne 1 km-re található a Kardosfa Hoteltől. Az idelátogató éjszakai túrák, családi és iskolai programok szervezésében megismerkedhet az égbolt csodáival, olyan csillagászati jelenségekkel, mint a Tejút, a Hold, csillaghalmazok, melyek a fényszennyezett területekről egyáltalán nem, vagy alig láthatóak.

Zselic

A Zselici História-völgyben megelevenedik a zselici táj rejtett történelmi és regényes emléke, kulturális értéke, a népélet múltja, históriája - a természeti értékekkel összhangban.  Kikapcsolódási lehetőséget jelentenek a horgászat, a vadászat, a lovaskocsizás, lovaglás, golfozás, kerékpározás, a bányai és peterkei üdülőfaluk formálódása.

Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm

A Krisna-völgy egy békés sziget a rohanó hétköznapok tengerén, a Balatontól csak harminc kilométerre, Kaposvár irányában.

 

 

Fotógaléria


Alirét Vadászház


Karád Vadászház


Vörösalma Vadászház


Nagysallér Vadászház


Sziágyi Erdei Iskola

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő   

Adatvédelmi tájékoztató »