A SEFAG Zrt. ajánlata gyerekcsoportoknak

Zselici Csillagpark

A Zselici Csillagpark a természet kedvelőinek és mindazoknak a családoknak, baráti társaságoknak, iskolai és óvodás csoportoknak kínál felejthetetlen élményeket, akik fogékonyak a bennünket égen és földön körülvevő természet, a somogyi erdők csodái iránt. Nappali és éjszakai túrák, távcsöves észlelések, planetárium, meteorit- és természeti kiállítás várja a látogatókat egész évben. A zselici erdőben egy 25 méter magas kilátót és 5 információs pontot is felkereshetnek a kirándulók.

Fél- és egész napos programot is tudunk kínálni óvodai és iskolai csoportoknak.

Honlap: www.zselicicsillagpark.hu

 

Erdők Háza Látogatóközpont

Az Erdők Háza Látogatóközpont Kaposvár szívében, a SEFAG Zrt. központjánál található. Családok, iskolás és óvodás csoportok számára nyújt élményeket. A látogatóközpont alsó szintjén kiállítóterek kaptak helyet, ahol interaktív játékokkal, információs táblákkal, valamint élményszobák segítségével ismerhetik meg az erdők növény- és állatvilágát, a somogyi erdők sajátosságait, valamint az erdész, vadász szakmát. Az emeleti foglalkoztató teremben csaknem 50 féle – iskolai tananyagra épülő – kirakó, párosító és társasjáték, vetélkedő várja a csoportokat és az egyéni látogatókat.

Honlap: www.somogyierdokhaza.hu

 

Deseda Kalanderdő és Lombkorona Tanösvény

A SEFAG Zrt. által kialakított Kalanderdő Kaposvártól északra, Magyarország leghosszabb mesterséges tavánál, a Deseda-tónál található, amit a Desedai Arborétum és Parkerdő, valamint a Gombás Parkerdő területén alakítottunk ki. Célja, hogy megismertesse és megszerettesse a Deseda környékét, annak élővilágát. A Kalanderdőben kialakított tanösvények, információs táblák tanulási lehetoséget nyújtanak. Kisgyermekes családok, valamint iskolás csoportok számára nyújt szabadidős programot, mellyel élmény és szórakozás a tanulás. Igény esetén a SEFAG Zrt. munkatársai vezetett túrát tartanak. A desedai kalandot a Lombkorona Tanösvény teszi teljessé, az óriáscsúszdáról káprázatos kilátás nyílik a tóra.

Honlap: www.desedakalanderdo.hu

 

Mesztegnyői Erdei Vasút

A Mesztegnyői Erdei Vasút turistákat, kirándulókat szállít, olyan még érintetlen helyekre, ahova gépkocsival nem lehet eljutni. A közel 9 km-es pálya a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzet területén, erdők, tavak között halad, és nyitott szerelvényeiből lehet gyönyörködni a táj szépségében. Az „Eltűnt puszták nyomában” és a „Tőzike” Tanösvény a terület kultúrtörténeti és természeti értékeiket mutatja be látogatóinak. A természetvédelmi területen ötvennél is több védett növény él. A tavak mentén elhaladó vonatból számos vízimadarat is megfigyelhetünk.

Lehetőség van vezetett túra és különvonat igénylésére is.

Honlap: www.sefag.hu/kozjolet/mesztegnyoi-erdei-vasut

 

Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola

Somogy megye egyetlen erdészeti erdei iskolája, foként a tanulóifjúság természeti és környezeti nevelésének kedvelt színtere, ahol 30 fő és kísérőik számára szállást is tudunk biztosítani. Varázsát a játékra csábító tágas udvar, a szabadtéri főző- és pihenőhely, és nem utolsó sorban az érintetlen természeti környezet adja. A csoportok igénye szerint – erdész szakember vezetésével – lehetőség van tematikus, minősített erdei iskolai programok megtartására, erdei barangolásra, a természet ezernyi csodája, a változatos növénytársulások és a gazdag állatvilág megismerésére. Óvodás kortól a középiskolás korig fogadunk csoportokat. Az öt különbözo tematikájú tanösvény bebarangolását minden korosztálynak, gyalogos és kerékpáros látogatóknak is ajánljuk.

Honlap: www.sziagyisuli.hu

 

Nagysalléri Vadászati és Helytörténeti Emlékház, Nagysalléri Vadaspark

Az erdővel körülölelt Nagysalléri Vadászati és Helytörténeti Emlékház és Vadaspark Lábod és Rinyabesenyő között, a Nagysalléri Vadászház és Ökocentrum mellett kapott helyet. Az erre kirándulók a Studinka László Tanösvényen akár gyalogosan, akár kerékpárral haladva természetes élőhelyükön figyelhetik meg hazánk nagyvadjait. A vadaspark megtekintését követoen betérhetnek a vadászati múzeumba is, ahol megismerkedhetnek a hely történetével, megtekinthetik a trófeakiállítást, valamint betekintést nyerhetnek a vadász szakmába is.

Információ: mihaly.bernadett@sefag.hu



Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi három meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi három meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi három meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi három meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Madarak és Fák Napja 2023.


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »