Erdeivándor Tábor a Zselicben

 

2020. június 22-én érkezett az első csoport Mosonmagyaróvárról a Zselici útvonalra. Természetesen nem ez volt az Erdeivándor Tábor első munkanapja.

2019. augusztusában vetődött fel a gondolat, hogy a SEFAG Zrt. csatlakozik az OEE által koordinált Erdeivándor Tábor programhoz, mint 2020. egyik új útvonala. Első lépésként a Mecsekerdő Zrt-hez látogattunk el, meghallgattuk tapasztalataikat és megnéztük a táborhelyeiket, hiszen a Mecsekerdő munkatársai akkorra már több évnyi tapasztalattal rendelkeztek a tábor szervezésével és lebonyolításával kapcsolatban. Átgondolva lehetőségeinket, egy közös útvonal kialakítása mellet döntöttünk.

A Zselici útvonal két erdőgazdaság által kezelt területeken halad át, két éjszakát sasréti táborhelyen töltenek a táborozók.

Az útvonal összeállítása, a szálláshelyek kijelölése már tavaly ősszel megtörtént. A tél a tervezés, a sasréti beruházás előkészítésének ideje volt. Átgondoltuk, milyen felszerelésre van szükség a táborhelyeken, hogyan oldjuk meg a táborozók étkezését, majd az Országos Erdészeti Egyesülettel közösen elindítottuk a beszerzéseket. Egyeztettünk a hatóságokkal a táborozással kapcsolatos jogszabályokhoz igazítva már az előkészületi munkákat is.

A pandémia miatt bizonytalanná vált a programsorozat megtartása az idei évben, mi mégis úgy dolgoztunk tovább az előkészületi munkákon, mintha biztosak lennénk abban, hogy semmi nem akadályozza meg a tábor megtartását. Szerencsére május végén szabad utat kapott a nyári program, így a következő három hétben gőzerővel dolgoztunk, hogy minden összeálljon az első táborozók érkezésére, június 22-ére.

Június 6-ára meghirdettük a nyílt napot, ahol a táborvezetőknek alkalmat biztosítottunk arra, hogy megismerkedjenek a táborhelyekkel és kapjanak egy kis kóstolót a zselici útvonalból is, a Zselici Csühögőn utaztunk együtt. Ekkor még mind a három helyszínen, Ropolyban, Sasréten és a simonfai Meteor Turistaházban is folytak az építési munkálatok.

Szerencsére június 22-re minden akadály elhárult, és megérkezett az első csoport 40 fővel. A csoport a Ropolyi tanpálya mellett faültetéssel állított emléket a tábornak, melyen Elmer Tamás, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára is részt vett.

Az augusztus 16-ig tartó időszakban 272 táborozót fogadtunk 10 csoportban. A táborozók egy hetet töltöttek a Zselicben, a túra hossza összesen 84 km, amit 7 nap alatt tettek meg a táborozók. Ez idő alatt megismerkedtek a Zseliccel, látogatást tettek a Zselici Csillagparkban és a bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpontban, utaztak az Almamelléki Erdei Vasúton és erdőpedagógiai foglalkozáson vettek részt. A három szálláshely közül kettőn, Ropolyban és a Simonfán kőházas, a Sasréten sátras elhelyezést biztosítottunk számukra. Az ország egész területéről érkeztek csoportok, a legnagyobb létszámú 40, a legkisebb 17 fő volt.

Az Országos Erdészeti Egyesülettől és a táborvezetőktől kapott visszajelzések is azt bizonyítják, hogy a program lebonyolítása sikeres volt, az útvonal olyan tájakat és programokat mutatott be a táborozóknak, amivel elégedettek voltak.

Mostanra az elszámolás folyamata is lezárult, mind az OEE, mind a Mecsekerdő Zrt, mind a programsorozatban részt vevő szolgáltatók felé.

Remélem, hogy a 2021. évben ismét részt tudunk venni a programon, támogatva ezzel a résztvevők nyári táborozását, segítve környezettudatos szemléletformálásukat, biztosítva számukra Magyarország természeti és kulturális értékeinek megismerését.

 



Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi kettő meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi kettő meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi kettő meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi kettő meg hét?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Madarak és Fák Napja 2023.


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »