November végéig közlekedik menetrend szerint a kisvasút Mesztegnyőn

A SEFAG Zrt. által üzemeltetett Mesztegnyői Erdei Vasút a Mesztegnyő vasútállomás melletti területről indul. Fél kilométert a Kopári út mellett tesz meg, majd bekanyarodik a Birkajárásba, végül eléri a Búsvári-erdőt. Pár száz méter után következik a Boronka-patak és a Búsvári-halastó. A mélyégeri erdő mellett haladva az utolsó két kilométeren évszázados tölgyek alatt gurul a vonat, hogy 8820 métert megtéve Felsőkak végállomásra érkezzen. A 45 perces utazás után az erdei tisztáson esőbeálló, rönkasztalok, tűzrakóhely várja a pihenni vágyókat. A táj felfedezését az erdei vasút mellett az Országos Kékkör Dél-dunántúli Kéktúra útvonala, a Búsvári-tónál 2014-ben épült madármegfigyelő és tanösvények segítik.

A Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben, a belső-somogyi homokvidék változatos tájain, gyertyános tölgyesek, tölgy-kőris-szil ligeterdők, égerlápok között vezet a szép vonalvezetésű pálya. Ötvennél is több védett növény él a környéken, köztük a tarka nőszirom, a királyné gyertyája, az erdei ciklámen, a tavaszi tőzike és a békaliliom. A vízfolyások és a tavak menedéket adnak a vízimadaraknak. Vöcskök, gémek, kócsagok, különféle récék, de még a nagyon ritka fekete gólya és rétisas is fészkel a tájvédelmi körzet területén.

Jelenleg szombaton és vasárnap indít járatokat az erdei kisvasút, 10.00 és 14.00 órakor, egészen november 30-ig. Ezt követően már csak jeles napokon indulnak különvonatok, illetve igényelhetők - akár családi, akár munkahelyi vagy más csoportok számára. Az év során a Halloween-i járathoz és a Szilveszteri különvonathoz is csatlakozhatnak a lelkes természetjárók.

Járatainkon figyelünk a vírushelyzet miatti higiénés szabályok betartására, ezért kérjük utasainkat, hogy viseljenek maszkot, illetve előzetesen jelentkezzenek be munkatársunknál, ahol további információ is kérhető:

Kormány György vasútüzem vezető, SEFAG Zrt. Nagybajomi Erdészete
tel:     (85) 329 312; (82) 556 930
mobil: +36 30/270 0844
email:  erdeivasut@sefag.hukisvasut@sefag.hu

mev

 

 



Foglalás Ajándékutalvány Hírlevél Üzenet
Szálláshely neve*:
Név*:
Cím*:
Érkezés*:
Távozás*:
Felnőtt*: Gyerek:
E-mail*:
Telefon*:
Ellátás:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Gyerekek
életkora:
Megjegyzés:

Ellenőrző kód*:
Mennyi kilenc meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi kilenc meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Név:
E-mail:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi kilenc meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
E-mail címére értesítést küldünk a legújabb programokról, hírekről és akciókról.

Név:
E-mail:
Üzenet:
 

Ellenőrző kód*:
Mennyi kilenc meg kilenc?

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi szabályokat.
Turisztikai iroda
Vendégkönyv
Kérjük mondja el élményeit a szálláshelyeinken töltött időről és az igénybe vett szolgáltatásokról, egyéb programokról!Ha...
Fotógaléria


Madarak és Fák Napja 2023.


Erdeivándor Tábor


Vörösalma Vadászház


Balaton melletti kilátók


Haracsi Vendégház

SEFAG Zrt. logo Kardosfa Hotel logo Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola Zselici Csillagpark logo Deseda Kalanderdő Erdei szállás

Adatvédelmi tájékoztató »